Installatiebedrijf

We hebben allemaal wel eens een installatiebedrijf nodig. Maar wanneer huur je een installateur in? Om eerlijk te zijn, tot voor kort had ik daar geen artikel over kunnen schrijven, maar ik ging op onderzoek uit. Hier lees je mijn bevindingen. 

Er is een grote verscheidenheid aan werkzaamheden, die door deze bedrijven worden uitgevoerd. Of het nu gaat om elektriciteit, de aanvoer, en/of de afvoer van water: deze installateurs staan voor je klaar. Nu ben je misschien zelf ook vrij handig, maar deze monteurs regelen ook alles wat achter je muur zit. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van rioolbuizen of waterleidingen. Installateurs helpen je bij het aanleggen, het onderhouden en repareren. Ze zijn dus eigenlijk overal wel goed in, maar hun werk is voornamelijk installatie, zoals de naam al doet vermoeden. Voor het onderhoud en repareren van waterleidingen kan je namelijk ook een loodgieter inschakelen. Naast de bovengenoemde werkzaamheden, doen installateurs nog veel meer tijdens hun werk, zoals: 

- Cv-service 

- Het verhelpen van lekkages 

- Dakwerken 

- Dakgoten schoonmaken 

- Vochtbestrijding 

- Gevelrenovatie 

- Isolatie 

 

Het belang van de werkzaamheden 

Een installatiebedrijf heeft veel belangrijke taken. Ik zal iets dieper ingaan op bovengenoemde werkzaamheden, om het belang van deze taken wat te verduidelijken.  De cv-service houdt feitelijk in dat je cv-ketel niet alleen geplaatst wordt, maar ook onderhouden wordt. Onderhoud moet namelijk regelmatig plaatsvinden. Wordt een cv-ketel namelijk niet goed nagekeken en onderhouden, dan kan dit tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Het verhelpen van lekkages spreekt voor zich. Net als een loodgieter, kunnen medewerkers van een installatiebedrijf je lek snel verhelpen. Dit moet ook snel gebeuren, aangezien er anders vochtkringen in je plafond kunnen ontstaan. Het verhelpen van lekkages vergt ook deskundigheid, aangezien de leidingen achter de muren lopen. Bij dakwerken kan je denken aan verschillende werkzaamheden, zoals het aanleggen van dakgoten en regenpijpen. Ook dakgoten reinigen hoort bij het vak. Vochtbestrijding is niet alleen het verhelpen van lekkages, maar ook bijvoorbeeld het aanleggen van afzuigsystemen in de badkamer, zodat het vocht niet de muren aantast. Gevelrenovatie houdt in dat de gevels geisoleerd worden, zodat warmte beter vast wordt gehouden in huis. Daarnaast vermindert het tocht. Ook wanneer het hele huis geisoleerd moet worden, kan je een intallatiebedrijf inschakelen. Een goede isolatie helpt je om je stroomkosten aanzienlijk te verminderen. 

Kort samengevat: 

Een installatiebedrijf moet werkelijk van alle markten thuis zijn. Niet alleen moeten installateurs verstand hebben van veel verschillende zaken, maar ze moeten zich er ook echt in specialiseren om zo gevaarlijke situaties te voorkomen.


Delen